Share |

Още едно спазено обещание от кмета Камбитов: Проектът за Казармата е в ход

Проектът за облагородяване и обновление на района на бившите казарми вече е в ход. Това стана възможно след дългогодишни битки и усилия на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Градоначалници от няколко мандата се опитваха да преборят министерството на отбраната и да го убедят да предостави част от терените за нуждите на града.
Сега това се случи и до дни стартират строително- монтажните дейности в района. След като бяха отворени ценовите оферти на кандидатите „Благоевград Казарма” ДЗЗД и Монолитстрой – Чорбаджийски- Байкушев” ООД, комисия разгледа всички документи и определи за изпълнител на обществената поръчка „Благоевград Казарма” ДЗЗД. Фирмата ще трябва да извърши строително-монтажните дейности за 90 календарни дни, а 10 ще й бъдат необходими за изпълнение на проектирането. Сумата по изпълнението на проекта възлиза на 965 101,52 лв. с ДДС.
Със започването на ремонта на Казармите в сила влиза подписаното в края на миналата година споразумение между д-р Камбитов и генерал-майор Андрей Боцев, командир на Сухопътните войски.
Припомняме, че след неговото подписване, Общинатa получи безвъзмездно 61 273 кв. м от терените на бившите казарми. По силата на сключеното споразумение Община Благоевград е поела задължение да извърши дейности по проектиране и строителство на няколко обекта. Те включват нов КПП, автоматизирани бариери, стоманобетонна ограда, вътрешна улица с обръщало, алейно осветление. Сред предвидените дейности са ремонт на водоснабдяване, електрозахранване и осветление, изграждане на портал. В поръчката се включват ремонтни строително-монтажни работи и по няколко сгради- вещеви склад, техническа работилница, автомивка, помпена станция, склад АБТИ.
С приключване на този етап от дейности като задължение на общината по договор, предстои да бъдат изградени – експо-център, музей на Македоно-Oдринското опълчение, парк за отдих и спорт. На терена на Казармите ще бъде изграден и нов църковен храм, за строителството на който вече има частен инвеститор. Това бе едно от обещанията, които кметът Атанас Камбитов даде на гражданите и последователно го изпълнява.
С този проект Благоевград ще се превърне в още по-привлекателно и добро място за живеене.

eXTReMe Tracker