Кметът Камбитов провери дейностите по изграждането на закрития басейн с олимпийски размери в Благоевград

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов инспектира работата по изграждането на новия закрит басейн с олимпийски размери в града. Дейностите вървят по график, спазват се всички срокове и изпълнителите се придържат към всички правила за безопасност на обекта, констатира кметът Камбитов.
Закритият плувен басейн е част от новоизграждащия се многофункционален спортен комплекс в квартал „Еленово”. За модерната визия на басейна гарантира и Българската федерация по плувни спортове. Той ще обслужва хиляди деца, носители на медали за Благоевград и страната, ученици и граждани. В новия модерен басейн ще се провеждат държавни първенства, международни състезания и ще бъде в полза за града, развитие на туризма и икономиката.
Спорният комплекс ще се простира върху площ от 23 декара. Мястото е избрано и заради възможността за газифициране. Освен закрит басейн с олимпийски размери, проектът предвижда комплекса да включва игрища за футбол, баскетбол, волейбол и други. Ще бъдат изградени и два тенис корта, ще се обособи прилежащ паркинг.