Състезание с велосипеди и лека атлетика организира РИОСВ – Благоевград за Европейската седмица на мобилността

РИОСВ – Благоевград организира велосипеден и лекоатлетически крос в Благоевград на 19 септември /събота/ от 11:00 до 12:00 часа. В спортното мероприятие ще участват около 60 ученици в седми клас на три благоевградски училища - Трето ОУ "Д. Талев", Пето СОУ "Г. Измирлиев" и СОУИЧЕ "Св. Кл. Охридски“. Инициативата е по повод Европеската седмица на мобилността, от 16 до 22 септември 2015 г. и се провежда в партньорство с Общинска администрация – Благоевград, Регионален инспекторат по образованието – Благоевград и Регионална здравна инспекция – Благоевград.
Участниците ще се стартират в района на пешеходната алея за парк «Бачиново», над Аквапарка. Състезанията с велосипеди и бягане ще протекат в отделни категории - момчета и момичета. Маршрутът за велосипедисти ще бъде от старта по алеята до парк Бачиново (в едната посока) с дължина 3100 м, а този за лекоатлети - от старта до метър 500 от трасето и обратно, с дължина 1000 м.
12-те най-бързи състезатели - първите три момчета и три момичета във всяка от двете кагегории ще бъдат наградени от РИОСВ и партниращите институции с предмети и информационни материали.

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда ежегодно в периода 16-22 септември с цел насърчаване на европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт. През тази година „Европейската седмица на мобилността” и „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно” обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност!
Допълнителна информация за Европейската седмица на мобилността 2015 г.