Share |

За поредна година Благоевград се превърна в театрална сцена

Драматичен театър „Н.Вапцаров”- Благоевград отбеляза НОЩ НА ТЕАТРИТЕ - 2015

За поредна година благоевградчани имаха възможността да прекарат цял ден в Храма на Мелпомена. Екипът на театъра бе подготвил богата програма за НОЩТА, която разбира се, не пропусна и детската аудитория.
В събота НОЩТА в Благоевград започна рано. Деца и родители, големи и малки, превърнаха фоайето на Голяма сцена в Театрално ателие. „Малка нощ”, както и бе наречена детската програма. Децата имаха възможност да изберат към кой от трите обособени къта ще се присъединят. Огромното „Не се сърди човече”, осигурено от Младежки БЧК привлече вниманието им още с пристигането. Разбира се най – вълнуващото в програмата се оказа Театралното ателие. Децата бяха творците – учиха текст, избираха реквизит и се погрижиха за сценографията. След генералната репетиция родителите имаха честа да са първите зрители на премиерата. В „Малка нощ” имаше и още изненади: играта „Познай кой плод съм” събра опашка пред импровизирания бар. Георги Андонов, който изпълнява длъжността на „Завеждащ постановъчна част” рисуваше лицата на малчуганите. Помощници на събитието бяха младежите от Български червен кръст – Благоевград, които също представиха свой спектакъл – „Здравословното хранене”.
Децата бяха творците в театъра тази събота, а от екипа на културната институция обещаха да превърнат в традиция тази програма с Театрално ателие 2.
Поздрав към децата и в чест на Денят на християнското семейство беше музикалната приказка „Принцесата и свинарят”. На финалът всички зрители имаха възможността да се снимат с героите от детския спектакъл.
По традиция студентите от 4-ти курс „Актьорско майсторство“ на Югозападен университет „Неофит Рилски“, представиха дипломният си спектакъл „КАСТИНГ” от Александър Галин, с режисьор Милена Анева.
Вечерта „ЖЕНСКО ЦАРСТВО”, с режисьор Румен Попкостадинов отново препълни салона. Комедията на Стефан Костов радва Благоевград и района вече втори месец, успехът на спектакъла е огромен, а това беше първото му съботно представление, провокирано от големият зрителски интерес.
НОЩТА завърши с черната комедия „Умирай лесно!?” от Мате Матишич. Игор Дамянов и Иван Тодоров разказаха умира ли се лесно.
За няколко часа градът беше една голяма театрална сцена, като предложи едно ново изживяване и възможност зрителите да бъдат и участници в „нощния“ живот на театъра.
В Благоевград „НОЩ НА ТЕАТРИТЕ” – 2015 беше посветена на благотворителната инициатива „ДА ПОМОГНЕМ НА НЕНАД”.
Фотографите Александър Терзиев, Давид Давидков и Атанас Китанов отразяваха НОЩТА в Театъра, а снимките с рамката „НОЩ НА ТЕАТРИТЕ” ще са подарък, за спомен на всеки зрител.
Драматичен театър „Н.Вапцаров”- Благоевград благодари на всички гости на събитието и на всички партньори, които помогнаха, за да се случи НОЩТА в Благоевград.

eXTReMe Tracker