Кметът на Благоевград с поздравителен адрес към участниците във волейболния турнир „Купата на Благоевград“

Първи по рода си волейболен турнир за „Купата на Благоевград“ се проведе в зала „Скаптопара“. Инициативата се организира от Община Благоевград и ВК „Благоевград”. Тя се провежда за първи път и е за състезатели юноши-младша възраст до 17 години, като идеята е първенството да се превърне в традиционно.
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов изпрати поздравителен адрес до участниците в съревнованието. „Въпреки стремежа към победа, никога не забравяйте, че е изключително важно уважението към тези с които се състезавате. Важно е отношението към съотборниците, към хората, които срещате по време на състезания, важно е да бъдете спортсмени.“ се казва в част от адреса. „Уважаеми треньори, пожелавам да продължавате да подкрепяте младите надежди на българския спорт, да продължавате да ги учите на дисциплина, отговорност, да съграждате характер, който да им помага не само по време на състезание, но и в живота!“ завършва обръщението на д-р Камбитов.
На турнира присъства известният волейболист, от недалечното минало, капитан на националния отбор и треньор Найден Найденов. Той поздрави организаторите за добрата инициатива и пожела успех на турнира, на състезателите и треньорите.
В състезанието взеха участие отборите на ВК „Благоевград“, Пирин-Разлог, Марек–Юнион-Ивкони и Миньор–Перник. Старт на турнира дадоха отборите на „Марек“ и „Миньор“, които бяха изтеглени с жребии минути преди началото на съревнованието. Финалната среща изиграха тимовете на Марек-Юнион Ивкони и Миньор-Перник. В изключително драматичня сблъсък надмощие взе отборът на Марек, който спечели двубоя с 3:1 гейма и се класира на 1-во място в турнира. Тимовете и на четирите отбора демонстрираха класа и спортменство.
Купата на победителите от Марек-Юнион-Ивкони връчи Найден Найденов. Призове бяха връчени за най-добър разпределител на Стефан Узунов, за най-полезен играч Светослв Иванов и двамата от „Марек“, на Велизар Ангелов за най-добър нападател от ВК „Благоевград“. Статуетка за най-добро либеро получи Костадин Цуцуманов от „Пирин“ – Разлог, наградата за най-добър блокировач взе Николай Грахльов от „Миньор“, а Юлиан Петров, също състезател на тима от Перник , грабна приза за най-добър начален удар.