Share |

Нов фитнес за спортистите на ОФК „Пирин”

Община Благоевград осигури нов фитнес за възстановяване на спортистите от ОФК „Пирин”. Той се намира в сградата на стадион „Христо Ботев”. За целта изцяло е обновена стая на първия етаж, на която е подменен подът, на стените е поставена ламперия, сменена е дограмата и е направена изолация на помещението. Сложени са и специални гумени протектори, характерни за фитнес зали. Помещението ще бъде оборудвано, с необходимите уреди за бързо възстановяване след контузии на футболистите.
Работата на Общинското ръководство и звено „Спортни имоти” за облагородяването на спортните терени, сградния фонд и поддържането на съоръженията продължава. Частично е отремонтирано осветлението на зала „Скаптопара”. Предстои през пролетта да започне да функционира и вторият терен в село Рилци, който бе пригоден за професионален футбол и тренировки на футболни отбори. Планиран е и ремонт на покривите на Спортен комплекс „Пирин” и стадион „Христо Ботев” в частите, в които е необходимо.
Това са поредните стъпки от страна на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и екипа му за развитие на спорта в общината.

eXTReMe Tracker