Започна изграждането на новия парк в квартал „Еленово” в Благоевград

Община Благоевград започна изграждането на нов парк в благоевградския квартал „Еленово”. Жителите и гостите на града ще се радват не само на ново място за отдих, но и ще могат да спортуват в парка, който се намира на мястото на бившия стадион в квартала. Той ще бъде конструиран с нови детски и комбинирана спортна площадка. Към момента са демонтирани старите скамейки, като на тяхно място ще бъдат поставени нови съоръжения. Мястото вече се подготвя за мащабните строителни дейности, които предстоят.
Изцяло модернизиран, европейски и достъпен за благоевградчани, паркът ще включва паркинг, беседки за отдих, пейки и обособени цветни кътове. Ще бъде изградена и комбинирана спортна площадка, включваща баскетболно и волейболно игрище с напълно нови съоръжения и настилка. По идея на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и ръководството ще бъде изградена и фитнес площадка на открито, както с уреди за хора със специфични потребности, така и със стандартни съоръжения. Тя ще включва гладиатор, лодка, степер, мултифункционален уред – лост, шведска стена и успоредка, мултифункционален уред за “Бодибилдинг“, велоаргометър. Децата на Благоевград също ще имат своя оазис за игри, който ще включва три детски площадки – за деца от 0-3-годишна възраст, от 3-12-годишна възраст и за деца със специфични физически нужди.
Спазени са всички стандарти, според които на територията на парка ще бъдат поставени две модулни тоалетни и една за хора в неравностойно положение, кошчета за боклук, осветление и поливна система за зелените площи.
Това е поредна стъпка в управлението на кмета д-р Атанас Камбитов и реализирането на мащабния проект „Спортен Благевград”.