Нов информационен сайт показва актуални събития и забележителности от Благоевград

Нов сайт на Културно- информационен център- Благоевград ще показва актуални събития и забележителности от града. Всеки жител, гост, турист може да посети www.viewblagoevgrad.com , където ще намери полезна информация за всичко случващо се в обласния център на Пиринско. В различните раздели „Информационен център”, „Култура”, „Образование”, „Спорт”, „Туризъм” и „Настаняване и забавление” подробно са описани новостите от живота в Благоевград. Идеята е на Община Благоевград и има за цел да улесни търсенето на жителите и гостите на града до различни сфери на живота в него. В страницата, посетителите могат да се ориентират лесно, а информацията е поднесена точно и пунктуално. Платформата запознава с културния живот в Благоевград, който през последните четири години става все по- динамичен и богат. Сред доказателствата е второто международно издание на „Блус и Джаз фестивал- Благоевград 2016”, който ще се проведе на 25 и 26 март, както и едно от най- мащабните събития не само за Благоевград- „Francofolies. Благоевград”, което предстои през юни.
В раздел „Настаняване и забавление” може да се намери информация за хотели, хостели, къщи за гости, ресторанти и други полезни за туристи обекти, в които могат да отседнат.
Продължава и поддържането на сайта на Община Благоевград www.blgmun.com, където пък може да бъде намерена информация за всичко случващо се в общината- от новини до процедури и документи.