Изложба „Стаички” разкри вдъхновяващи цветове и техники пред благоевградската публика

Националната изложба „Стаички” разкри вдъхновяващи цветове и картини пред жители и гости на Благоевград. Първата експозиция, с която бе открит „Пролетен фестивал на съвременното изкуство 2016” събра в двора на къщата на Георги Измирлиев в кв. „Вароша” десетки почитатели на изобразителното изкуство. Йонко Василев, Кирил Стоилов, Леда Старчева, Надя Павлова, Радослав Нинов, Слав Недев, Стефан Петрунов и Сашо Стоицов предложиха на публиката арт пътешествие в пейзажи, графити, снимки и пана в съвременен стил. Изложбата бе открита от куратора Сашо Стоицов и директора на Градска художествена галерия Иван Милушев.
„Благоевград е център на изкуството в България, за което благодарим на Община Благоевград за всичко, което правят за развитието на изкуството във всичките му сфери”, категоричен бе известният благоевградски художник Сашо Стоицов. Иван Милушев поздрави участниците и гостите, като им пожела успех и вдъхновение и покани жители и гости на Благоевград да станат част и от изложба „Арсенал”, която ще бъде открита днес от 18.00 часа в Градска художествена галерия.
Изключително арт представяне от различни по стил и възраст художници донесе изложбата „Стаички”. Впечатление направи серията на Надежда Павлова- „Гнезда”, която бе включена в крайната селекция на фестивала „Kolga Award 2014”.