Новото кръгово кръстовище в Благоевград започва да функционира до броени дни

Броени дни остават до пускането в експлоатация на новото кръгово кръстовище в Благоевград. В момента се довършват детайли преди кръговото, което обединява улица „Владо Черноземски“, булевардите „Васил Левски“ и „Джеймс Баучер“, както и ул. „Христо Татарчев“, да бъде отворено. С преобразуването на съоръжението трафикът през най-натовареното кръстовище ще бъде облекчен. В следващите дни ще бъде положена пътната маркировка, която ще финализира техническата част. По кръстовището се работи денонощно, за да може да бъде завършено в срок, въпреки метеорологичните условия, които възпрепятстват бързата работа.
Реализирането на ново кръстовище за кръгово движение се наложи, за да се избегнат сериозните задръствания и реалните предпоставки за пътно-транспортни произшествия, застрашаващи живота и здравето, както на водачи на МПС, така и на пешеходци. Пътното съоръжение бе най-натовареното в общината - приблизително на час през кръстовището преминаваха по 1962 автомобила. След ремонта, пропускваемостта на автомобилите значително ще се увеличи, като потокът от коли ще преминава от кръговото на ул. „Иван Михайлов“, през това на III ОУ „Димитър Талев“, през новоизграденото кръстовище, като ще продължава през това на „14-ти полк“, през ЗМК и преди село Изгрев.
Предстои да бъде завършена и визуалната част на кръговото кръстовище, като районът ще бъде облагороден със 17 красиви магнолии, осигурени специално от декоративен разсадник. Те са подходящи за градска среда, като кореновата им система е съобразена с това да не пречи на комуникациите, които преминават под тротоарните пространства.