Share |

1235 учредители казаха да на "ДА, България"

Залата на Sofia Event Center се оказа малка за учредителите на партията.

Залата се оказа тясна да побере желаещите да участват в учредяването на новата партия. Очакванията на инициативния комитет бяха да бъдат 800 души, но дошлите бяха много повече - 1235. В залата имаше правостоящи, а част от хората проследиха събранието във фоайето от големи екрани. Напливът от хора, които търпеливо чакаха реда си на дълга опашка, за да се регистрират, забави с повече от час началото на форума.

Сред присъстващите бяха членовете на инициативния комитет, между които преподавателят по гражданско право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" Кристиан Таков и известната от близкото минало тенисистка Мануела Малеева. Сред учредителите има юристи, социолози, IT-специалисти, предприемачи, лекари, студенти, актьори. Освен от столицата, имаше представители от 47 града и от 11 държави. Повечето от участниците в учредителното сърание не са или досега членове на политическа партия.

"Ние не сме тук само, за да избегнем лошия сценарий на развитие. Тук сме, защото вярваме, че истинският двигател на политиката са мечтите и искаме да поставим в сърцето на нашия политически живот своята Българска мечта. А тя е проста: искаме всеки българин да може да чувства България свой дом – източник на сигурност, на подкрепа, мястото, където си най-силен, мястото, където принадлежиш, откъдето си тръгнал и където винаги се връщаш. Онова, с което се гордееш и оставяш на децата си, защото твоят дом е делото на целия ти живот."
Това заяви пред учредителното събрание на партия "Движение ДА, България" Христо Иванов, който по късно бе избран единодушно за лидер.

Иванов обеща пред учредителите три неща. Едното е, че "Движение ДА България" е сериозен и дългосрочен проект, чиято цел е да промени политическия пейзаж на България. Второто е, че партията няма да забрави основната си кауза - борба с корупцията, и ако изневери на тази кауза, той ще си тръгне. В качеството си на председател Иванов заяви, че ще служи на политическото тяло.

eXTReMe Tracker