Share |

Празник на книгата под надслов „Приказки с поука”

На 25 април от 10.30 ч. в Читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Д. Талев” – Благоевград бе организиран Празник на книгата под надслов „Приказки с поука” по повод 23 април – Световен ден на книгата и авторското право.

Участници в тържеството бяха Детският отдел на Регионална библиотека „Д. Талев” – Благоевград и потребители на социални услуги от БЗ ЗСУ към Община Благоевград. На тържеството присъстваха г-жа Маргарита Бербатова – ръководител Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания, г-жа Красимира Маникатова от Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, г-жа Катя Стефанова от Дневен център за възрасни с увреждания „Зорница” и г-жа Илонка Младенчева от Дневен център за деца с увреждания „Зорница”.

Библиотекар от отдела разказа на младите хора за 23 април – Световния ден на книгата и авторското право и за характерните особености на приказките с поука. Младежите чуха приказките „Лястовицата и птиците”, „Котката и мишката” и „Кокошката и лисицата”и отгатнаха забавни гатанки. Таня Мелниклийска от Защитено селище прочете на младите хора приказката „Чичо Пейо”.

От библиотеката за младежите бяха подготвени рисунки за оцветяване с приказни герои. Библиотекар от отдела разказа на младите хора коя рисунка от коя приказка е и кой е героят на илюстрацията. Младежите с голямо старание се включиха в рисуването.

На гостите на празника на книгата бе прожектиран и филмът на Дисни „Цар Лъв”.

От библиотеката подариха на младежите Грамоти за участие в тържеството и книги за спомен от празника.

eXTReMe Tracker