Share |

Честит 24 май! Честит празник на Благоевград!

Програмата по повод празника започна с полагане на цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий. В церемонията се включиха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов и Христина Шопова, кметове на населени места в общината, културни дейци, учители и граждани.
Цветя бяха положени и от името на евродепутатите от групата на ЕНП в ЕП, начело с Мария Габриел.
Тържествата продължиха с шествие, от два лъча, предвождани от Биг Бенд – Благоевград и Детски духов оркестър към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, които се срещнаха на площад „Георги Измирлиев“.

В програмата беше включен и представителен концерт на възпитаници на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Те бяха подготвили богат репертоар, с което допринесоха за празничното настроение на жители и гости на Благоевград.

Тази вечер предстои уникално 3 D мапинг шоу на площад „Георги Измирлиев в Благоевград, което ще започне от 22:00 часа. Преди това, на специално построена сцена пред сградата на Общината, ще излезе българският певец, композитор и текстописец Миро, който обещава незабравим концерт за жители и гости на областния център на Пиринско. Непосредствено преди да прозвучи една от най-популярните и нови български песни в момента- „Гълъбо“, както и утвърдени хитове като: „Върхът на планината“, „Убиваме с любов“, „Губя контрол, когато…“, Камерна опера – Благоевград ще поднесат реверанс към публиката с подбран репертоар, като в него са включени много изненади. Концертът започва в 20:00 часа на площад „Георги Измирлиев“.

eXTReMe Tracker