Share |

ФК „Войводина” е победител в V юбилейно издание на Международния детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов награди победителите в петото издание на Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“. Той отличи класиралите се на първо място.

На официалното закриване на турнира присъстваха още Бисер Михайлов- Областен управител, Радослав Тасков- председател на ОбС, заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, Валентин Чакъров- шеф на ЗС на БФС, Венко Попов- управител на ОФК „Пирин”, Захари Хаджийски - директор на Общинска банка. Купите на община Благоевград за първо място грабнаха отборите на ФК „Войводина” и в двете възрастови групи. Второ място за набор 2003 година бе за отбора на ФК „Цървена звезда”, а за родените през 2004 година за ПФК „Левски”. На трето място се класираха отборите на ФК „Динамо Загреб” за футболистите и от двете възрастови категории.

Кметът д-р Камбитов връчи още юбилейна грамота на дъщерята на легендата Христо Христов-Бараката и поднесе също и плакети на Валентин Чакъров и Борислав Михайлов, в знак на благодарност за съвместната работа.

За класиралите се на местата от 4 до 8 бяха подготвени медали и грамоти, които бяха връчени от официалните гости. В индивидуални категории футболистите получиха призове за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник и голмайстор.

Петото юбилейно издание на Международния футболен детски турнир протече под голям интерес, силни емоции и интересна игра. През изминалите дни в турнира не липсваха наказателни картони, дузпи, нарушения и много голове. В тазгодишното издание на турнира участие взеха отборите на ФК „Цървена звезда“ - Белград, Сърбия, ФК „Динамо Загреб“ – Хърватска, ФК „Тампа Брашов“ - Румъния , ФК „Войводина“ – Нови Сад, Сърбия , ФА „Дит“ – София, България, ПФК „Левски“ - София, България, ПФК „Славия“ - София, България, ОФК „Пирин“ - Благоевград, България, ФК „Апоел“ – Никозия и над 320 футболисти от страната и Европа.

Футболният детски турнир е в памет на легендарния вратар на “Пирин” – Христо Христов – Бараката. Основната цел на Община Благоевград е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие. Спортната инициатива се организира от Община Благоевград, съвместно със ЗС на БФС. Той е за таланти, родени през 2003 и 2004 година и с всяка изминала година, събитието става все по-мащабно и към него проявяват интерес все повече български и чужди отбори. Турнирът е единственият напълно безплатен в цяла България.

Международният турнир „Купите на Община Благоевград“ се провежда под егидата на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и е поредното доказателство за добре водената му политика насочена към развитието на спорта и младите таланти.

eXTReMe Tracker