Share |

Честит първи учебен ден!

С химна на Република България и издигане на националния трибагреник тържествено започна новата учебна година 2017/2018-та във всички училища в Благоевград.

Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“-Благоевград откри за 138 път новата учебна година. 120 осмокласници ще се обучават в гимназията през тази година, 98 са дванайсетокласниците, които чуха за последен път училищния звънец. „За 138 път НХГ отваря широко врати за децата на Българя, отваря широко врати за любознателните, за тези, които искат да вървят по пътя на знанието“ - каза на тържествената церемония Марин Митов, директор на гимназията.

Официалната церемония в ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград започна с изнасяне на училищното знаме, химна на България и на Европа, бе отслужен и водосвет за здраве и успехи. Сред официалните гости бяха зам.-министърът на образованието проф. Иван Димов, евродепутатът Андрей Новаков, началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов и Атанас Камбитов. „Започваме новата учебна година с 875 ученици от пети до дванадесети клас. Училището е привлекателно, защото дава възможност на учителите да работят с добри ученици. Нашите цели са възпитаниците ни да бъдат здрави и да ги научим на това, което те искат, което трябва и да покрием образователните изисквания“, каза за Радио Благоевград директорът Николай Каращранов.

203 първокласника от община Разлог прекрачиха прага на училището за първи път днес. 136 от тях са в гр. Разлог, 33 са в с. Баня, 16 в с. Бачево, 2 в Добърско, 6 в Горно Драглище и 10 в с. Елешница. Община Разлог подари на всички малчугани в първи клас комплекти с учебни пособия и книжки. Новата учебна година във всички учебни заведения започна с тържества и много усмивки.

eXTReMe Tracker