Share |

Лудата комедия „Брачни безумия” ще гостува в Благоевград

„Брачни безумия” на Театър „Криле” ще разтърси благоевградската публика. Постановката гостува за първи път в града на 23 октомври от 19:00 часа в зала „Яворов”, със своето пето представяне пред публика.

След премиерата си през април тази година, комедията, макар и нова, успя да пожъне успех, сравним само с най-добрите театрални продукции от изминалия сезон. Вдъхновена от пиесата на френския драматург Марк Камолети "Пижама за шестима" от 1982 год., се появява спектакъл, изпълнен с веселие, изпращащо публиката в една друга вселена на лудост и дързост. Режисьорът и актьор Алексей Кожухаров, известен още с участията си в „Господари на ефира” и „Пълна лудница”, събира в една безумна ситуация двама съпрузи, техните любовници и една ексцентрична двойка… Напълно обичайна ситуация в един съвременен брак, докато и четиримата не се окажат по едно и също време под един покрив. Безумията се допълват от своенравна готвачка и ревнивият й съпруг, чиято поява ще ви накара да се смеете, докато останете без дъх!
Oщe oт пъpвитe peплиĸи нa „Бpaчни бeзyмия“ cтaвa яcнo, чe cлyчвaщoтo ce нa cцeнaтa ще дъpжи публиката пoд пpицeл дo caмия ĸpaй. В главните роли на Бернар и ревнивата му съпруга Жаклин влизат ангелският глас Симеон Владов и Жанет Миовска. Амплоато на любовница в лицето на ексцентрична актриса, която не знае какво иска, приема Mилeнa Mapĸoвa-Maцa, а в образа на чалнатата готвачка Брижит влиза всеизвестната джазпевица Mилицa Глaднишĸa. Участват още актьорите Hиĸoлaй Toдopoв и Бoжидap Mинĸoв.

Огромна доза смях носи образът на Милица Гладнишка Брижит, която се чувства напълно „в свои води” на сцената, и ни представя зрелищни импровизации, сред които пантомимно шоу, луди танци и сложна хореография, в опит да прикрие изневярата на домакина.

Взривоопасна комедия гарантира подбора на актьорския състав, познат ни от забавни телевизионни продукции като „Аламинут”, „Етажна собственост”, „Връзки” и много други. Брачната хармония е нарушена от усложнени ситуации, безумни сюжети и заплетени отношения, от които героите се опитват да се измъкнат съвсем „невредими”. Именно тези реалистични житейски ситуации правят комедията така социална и близка до публиката. Изневярата като част от живота бързо успява да се превърне в трагикомедия с щипка драма, когато иначе сериозните дилеми на живота се превърнат в комични. По думите на актьора Симеон Владов, „Брачни безумия” е спектакъл, който „започва леко романтично, после преминава в трагикомедия и накрая завършва с фарс!”.

Билети за спектакъла може да намерите на касата на зала „Яворов” и на тел. 0884115138.

eXTReMe Tracker