Share |

Финал на турнира по художествена гимнастика в Благоевград

Грациите от клуб по художествена гимнастика „Левски-Триадица“ са големите финалисти в I турнир „Купите на кмета на община Благоевград“

330 грации се бориха упорито за достигането до финала. Те се състезаваха в три категории. Девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени ансамбли. Много оспорвано бе състезанието и в индивидуалната надпревара с уреди лента, обръч, топка и въже.

В категория Младша възраст наградата за първо място взеха „Левски- Триадица“, второ място- Академик, трето- „Левски” София, а четвърто и пето бяха за „Велбъжд“ Кюстендил и Дунавска ЦСКА . В категория старша възраст, първо място спечелиха грациите от клуба по художествена гимнастика „Левски“ София, а второ място бе за талантите от „Велбъжд“ Кюстендил.
В група жени ансамбли за купата се наредиха на първо място „Левски-Триадица“, след това „Левски Илиана“ и на трето място „Левски“ София.

Специална награда за успехите си получи и отбора на „КХГ „Пирин“.

Сред официалните гости на първия турнир "Купите на Кмета на община Благоевград " бяха Нешка Робева-президент на клуб по художествена гимнастика "Левски" София и ансамбълът на националния отбор на България по естетическа гимнастика. Отборът представи своите съчетания, с които ще представя България на Европейското първенство в София.
Стотици гости на събитието, станаха свидетели на талант, синхрон и красота.

Първият турнир „Купите на Кмета на община Благоевград“ бе организиран съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и Българска федерация по художествена гимнастика.

eXTReMe Tracker