Share |

Детско утро под надслов „Франклин – темата за приятелството” в Регионална библиотека Благоевград

В читалнята на Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел се проведе Детско утро под надслов „Франклин – темата за приятелството”. Автор на поредицата детски книжки за костенурчето Франклин е канадската писателка Полет Буржоа.

Книжките са с възпитателна цел. Авторката започва да пише поредицата от книжки Франклин за своите деца. Голяма част от книгите са вдъхновени от случки със собствените й деца. Те са преведени и филмирани в много страни.

Участници в тържеството бяха ученици от ІІ клас на СУИЧЕ „Св. Климент Охридски” с ръководител г-жа Виолета Узунова.
Децата гледаха филмчето „Франклин има лош ден” по едноименната книжка на Полет Буржоа. Епизодът е посветен на темата за приятелството – когато приятелката на Франклин – Видричка се премества да живее на друго място той е много тъжен. Децата коментираха постъпките на анимационните герои. Разбраха, че когато детето е тъжно, може да сподели проблема с родителите си и да стигнат заедно до правилното решение, и че приятелите си остават приятели, макар и разделени от пространството.

Второкласниците оцветиха картинки с Франклин и неговите приятели. С детските рисунки е аранжирана изложба в библиотеката.

eXTReMe Tracker