Share |

Наградиха отличените в IV национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“- познат и непознат“

Началник отдел „Образование“ на Община Благоевград Симона Митова награди отличените младежи в IV национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“ - познат и непознат“. Официалната церемония се състоя в Младежки дом, към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Симона Митова поздрави организаторите и участниците в конкурса от името на кмета д-р Атанас Камбитов и от свое име.

Общо в пет категории бяха връчени първо, второ, трето място и поощрителни награди. Жури определи първо място за „рисунка“ от 1- 4 клас да отиде при Парисиана Николова от Велинград, на второ място бе отличена Христина Христова от Благоевград, а на трето Берин Али от Кърджали. В същата категория за възрастова група от 5 до 12 клас, трето място е за Светлана Петрова от Велико Търново, на второ - Десислава Димитрова от Ловеч и на първо - Даниел Петров от Русе. За фотография в конкурса на трето, второ и първо място се класираха Цветелина Грозданова от Панагюрище, Ема Недева от Гоце Делчев и Георги Попадийн от Костенец. Организаторите бяха категорични, че с всяка изминала година, изборът става все по- труден, тъй като децата стават все по- талантливи.Това е и причината в категориите „Разказ“ и „Есе“ да има две втори и две трети места. На първо място със своя разказ бе отличен Мартин Станоев от Благоевград, второ място бе за Милица Иванова от Варна и Енисел Кунчова от Якоруда, трети награди за Метие Ходжова от Велинград и Лора Каменова от Берковица. Първо място за есе грабна Станислава Стефанова от Петрич. На второ място бяха наградени Йоана Борисова от Дупница и Любомира Димитрова от Свищов. На трето място Николай Манолев от Петрич и Семра Молаали от Гоце Делчев. Творбите на участниците ще останат изложени във фоайето на сградата на Младежки дом, където ще могат да бъдат разгледани.

Сред официалните гости присъстваха зам.- областният управител Иван Стоянов, началникът на РИО-Благоевград Ивайло Златанов, домакинът на събитието, директорът на Национален парк Рила Красимир Андонов, представители на образователни институции, преподаватели и родители.

За доброто настроение на гости и участници се погрижиха възпитаниците на Центъра за личностно и творческо развитие на Община Благоевград.

eXTReMe Tracker