Share |

Община Благоевград не вижда вина в себе си за поредния инцидент на пешеходна пътека в Благоевград

Задължение на общината е да изгради улична инфраструктура – пътна настилка, хоризонтална и вертикална маркировка, осветление. Всичко това е налице.

Рано тази сутрин студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ с жива верига блокираха движението на кръстовището на ул. „Дойран“ и „Славянска“ в Благоевград, където вчера загуби живота си 19-годишната Фатиме Колашова. След това протестът срещу състоянието на района от гледна точка на безопасното движение прерастна в гражданско неподчинение и студентите блокираха за кратко сградата на общинската администрация в Благоевград и поставиха конкретните си искания - изграждането на светофар на кръстовището, направа на кръгово кръстовище, нова маркировка, нови пешеходни пътеки в района и видеонаблюдение.

Кметът на общината д-р Атанас Камбитов обясни се срещна с протестиращите и коментира:

„Трябва да започнем първо от себе си и да си дадем равносметка и като пешеходци, и като водачи какво е поведението ни като участници в движението. Всеки ден сме свидетели на безумия. Трябва да се спазват правилата.“

Тридневен траур от днес е обявен в община Белица заради трагичната смърт на Фатиме Колашева от село Дагоново. Отменени са всички културни мероприятия, включително запалването на коледната елха в град Белица, което бе предвидено за утре. То ще се състои през следващата седмица.

Кметът на Белица Радослав Ревански изрази съпричастност към трагедията:
„В момента в цялата община скърбим. Морално още от вчера изразяваме своята подкрепа към семейството. От гледна точка на финансовата страна сме във връзка с кмета на село Дагоново и съм заявил, че каквото е нужно и необходимо, без ограничение, ще съдействаме. Аз, като кмет и в чисто човешки план и общината“.

eXTReMe Tracker