„Съботен театър” представя „Красавицата и Звяра”

Утре /27.01.2018г./събота/, от 11:00ч. програма „Съботен театър” представя „Красавицата и Звяра” от Димитър Жеков.
Любимата на зрителите приказка и героите й оживяват на сцената, през погледа на постановчика Жанет Керанова, която има зад гърба си няколко успешни детски спектакъла - „Снежинката със синьото носле”, „Защо падат звездите!?” и „Червената шапчица и Вълкът”.

Музиката за представлението е специално написана от директора на Камерна опера – Благоевград, Петър Радевски, а хореографията е поверена на Пламена Моралиева, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски”- Благоевград.
История за две сърца, изпълнени с истинска любов ще разкажат Божана Косева, Пепа Манева, Александър Митев и Илия Павлевчев.

Истинската красота не е онова, което виждаме с очите си, а нещо много по-дълбоко, скрито в човешката душа – късче любов. Бел успя да види душата на Звяра, защото не физическата, а благородната, състрадателната и красива душа се противопоставя на злото и го побеждава. А страшното зло – това е човешкото бездушие, което понякога прави хората по-лоши и от зверове.
Драматичен театър „Н.Вапцаров”-Благоевград стартира програмата „Съботен театър” през 2015 година. Целта на културния институт е семейното посещение на театър да се превърне в празник и традиция за най-малките и възпита у тях положително отношение към театралното изкуство.