Банско

Всяка беда е временна, изкуството и човешкото общуване са вечни – с тези думи кметът на община Банско Иван Кадев откри XXIII Международен джаз фестивал Банско.

В 10,30 часа започна мащабното изследване за коронавирус. В Медицинския център в курорта работят два екипа от Районната здравна инспекция

Масовото тестване на населението в Банско за COVID-19 се отлага за следващата седмица.

"Разпореждам още днес на щаба да започне масирано тестване на Банско", обяви премиерът Бойко Борисов в сряда сутринта по време на брифинг в Министерския съвет.

Общинският кризисен щаб информира, че обстановката в града е спокойна.

Започва да работи кабинковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна, с което се поставя началото на летния сезон в курорта.

Бързането за прокарване на промяната е опит да се избегне прилагането на новия Закон за концесиите, който влиза в сила от 5 януари. Тъй като размерът на концесията надхвърля сумата от 5 млн.

Двудневният фестивал Bansko Beat се проведе на централния площад в гр. Банско за втора поредна година, този път на 15-ти и 16-ти юли. Традиционно, входът за събитието беше свободен, както ще остане и занапред.

Световни сензации и български хитове на една сцена под звездите.
С пълна сила наближава новото издание на Bansko Beat Music Experience, както се казва, юли чука на вратата, а 15-ти и 16-ти, са датите, предвидени за голямото събитие!

Откакто свят светува е ясно, че хората се събират, за да споделят и да се веселят. Откакто Балканите съществуват е ясно, че обединяват ритъма на сърцето и песента на природата.

Subscribe to Банско