В Банско всичко е спокойно

Общинският кризисен щаб информира, че обстановката в града е спокойна. През изминалото денонощие няма сериозни нарушения на обществения ред, създаден въз основа на заповедта на Министъра на здравеопазването за въвеждане на карантина в гр.Банско.

• Нови 1500 безплатни маски за многократна употреба са разнесени в магазинната мрежа в града. Припомняме, че те са в ограничени количества и са предназначени най-вече за възрастни хора, които не могат да се снабдят сами с предпазни средства.

• Всички хора, които работят на терен по изпълнение задачите, поставени от Общинския кризисен щаб и МВР, са снабдени със специални защитни облекла.

• Продължава почистването и дезинфекцирането на гр. Банско по план и при спазване на изискванията.

• От 23 март ще бъдат отворени всички банкови клонове на територията на гр. Банско. Призоваваме да използвате възможностите на он-лайн банкирането.

Общо 342-ама английски туристи напуснаха Банско през последните дни. Автобусите бяха осигурени от британското посолство и ескортирани с полиция до летището. Около 50 англичани остават в жилищата си в курорта, като част от тях са под домашна карантина.

Основен ангажимент в подготовката за изтеглянето на британските туристи са имали представителите на МВР,  общинският кризисен щаб и консулският агент в Банско Джеймс Хюс, който е и хотелиер. В Банско са останали и руски граждани, които имат собствени апартаменти в курорта. Всички са информирани и спазват указанията и забраните.