Covid-19

Все още област Благоевград е в червената зона. Запазва се тенденцията на намаляване на броя на зеболелите от COVID-19.

След извънредно заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса, свикано от Областния управител Валери Сарандев, беше взето решение да бъдат въведени нови противоепидемични мерки на територията на областта от 31 януари.

Нов рекорд на заразени от началото на пандемията у нас. Над 12 000 са новозаразените за последното денонощие.

Близо половината от малките ученици в Благоевград не дойдоха на училище тази сутрин. Масово родителите подават декларации за онлайн  обучение на децата от първи до четвърти клас. Висок остава и процентът на карантинирани учители и ученици.

81 са новите случаи на COVID-19 в Благоевградска област за последното денонощие, по данни на РЗИ. 2 532 на 100 000 души население за 14 дни е заразната заболеваемост.

Учениците от V до ХII клас в област Благоевград ще се обучават онлайн от днес  за срок от една седмица. Учениците от I до IV клас продължават обучението си присъствено, като ще бъдат тествани веднъж седмично.

Областният оперативен щаб за борба с COVID-19 в Благоевград заседава днес във връзка с усложнената епидемична обстановка.

48-годишен мъж от Благоевград е починал от коронавирус, съобщи днес на заседанието на Областния кризисен щаб директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов.

„Вървим плавно нагоре  с новоинфектирани с COVID-19. За предходната седмица са потвърдени 226 лица. От тях на домашно лечение са 185, приети в болница за лечение 41.

Кашлица, треска, затруднено дишане, липса на обоняние или вкус – това са най-честите симптоми на новия коронавирус. Появата на някой от тях не означава със сигурност, че сте се заразили с COVID-19.

Subscribe to Covid-19