Covid-19

48-годишен мъж от Благоевград е починал от коронавирус, съобщи днес на заседанието на Областния кризисен щаб директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов.

„Вървим плавно нагоре  с новоинфектирани с COVID-19. За предходната седмица са потвърдени 226 лица. От тях на домашно лечение са 185, приети в болница за лечение 41.

Кашлица, треска, затруднено дишане, липса на обоняние или вкус – това са най-честите симптоми на новия коронавирус. Появата на някой от тях не означава със сигурност, че сте се заразили с COVID-19.

Абсолютен рекорд от 28 новорегистрирани показват данните за Пиринско. Това нарежда областта веднага след столицата и доста преди големите градове в страната.

Забраняват достъпа на външни лица до сградата на Община Благоевград заради установени нови два случая на коронавирус. Кметът на Благоевград Румен Томов издаде заповед, с която забрани достъпа до 24 юни.

Тестването бе извършено след съгласуване с Националния оперативен щаб, за да се констатира обективно здравния статус на жителите на първата карантинирана община в страната.

Вр.и.д. кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев издаде заповед, с която допуска посещенията  във всички паркове, планини и всички обособени места с паркова среда извън територията на общината.

По заповед на кмета инж.Румен Томов се разрешава разходката в  градските паркове и градини на територията на община Благоевград по определени маршрути, за времето на пандемия от коронавирус.

В 10,30 часа започна мащабното изследване за коронавирус. В Медицинския център в курорта работят два екипа от Районната здравна инспекция

Масовото тестване на населението в Банско за COVID-19 се отлага за следващата седмица.

Subscribe to Covid-19