Общество

Минималната заплата вече е 933 лв. Увеличението спрямо миналата година е с 19.6%, или със 153 лв. Размерът й е определен през октомври 2023 г.

Агенцията социално подпомагане приема заявленията за отпускане на еднократните помощи от 300 лева за децата от втори, трети и четвърти клас, без да изисква бележка от училищата, че децата учат. Това обяви заместник-министър Мая Василева.

Паркът за мечки в Белица поема временно грижата за малкото мече, спасено през изминалия уикенд благодарение на сътрудничеството между WWF България, служители на Регионалната дирекция по горите – София и Държавното горско стопанство Ихтиман към Юго

Първото класиране за прием след седми клас е факт, като резултатите могат да се проверят на сайта на Министерството на образованието и науката (МОН): https://infopriem.mon.bg.

България плавно ще увеличава разходите си за отбрана през следващите години. В подготвения от правителството бюджет за 2023 г.

Единственото по рода си у нас мечо селище съществува вече 23 години.

Агенцията за социално подпомагане започна да приема заявления за еднократна помощ от 300 лева за ученици записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас за учебната 2023/2024 година.  

Държавата ще субсидира обучението на 42 611 новоприети студенти през следващата академична година.

Кандидатстването за стипендията на програма YES ще бъде отворена до 1 ноември.

Парламентът прие в сряда ново законодателство относно адекватни минимални работни заплати в ЕС, което беше одобрено с 505 гласа „за“, 92 гласа „против“ и 44 гласа „въздържал се“.

Subscribe to Общество