В ЮЗУ започна приема на документи за европейски стипендии и награди

От днес в ЮЗУ „Неофит Рилски” започва кандидатстването за европейски стипендии и награди – летен семестър, учебната 2011/2012 г.
Проектът „Студентски стипендии и награди” – ІІ фаза (BG051PO001-4.2.04), е съфинансиран от ЕСФ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът съответства на специфичната цел на програмата за увеличено инвестиране в човешкия капитал чрез по-добро и по-достъпно образование.
За европейски стипендии и награди могат да кандидатстват всички студенти, записани в редовна форма на обучение (бакалавърска и магистърска степен), включително и чуждестранните студенти и магистри.
От 2 април 2012 г. до 7 май 2012 г. студентите могат да кандидатстват чрез интернет страницата http://eurostipendii.mon.bg за стипендии и награди за летен семестър на учебната 2011-2012 г. Кандидатите за стипендии подават попълнен он-лайн формуляр и уверение, заверено от учебен отдел, с успех не по-нисък от добър 4.00 (от последните два семестъра, а за първокурсници в бакалавърска и магистърска степен – от първия семестър). Кандидатстващите за награди подават формуляр, уверение за успеха от предходния един семестър, служебна бележка, издадена от ЮЗУ „Неофит Рилски”, удостоверяваща участието им в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности, придружена с реализирания проект на хартиен или електронен носител. Документите се предоставят в КСБВ, стая 114А, УК 1. Работното време на Комисията по прием на документи е всеки делничен ден от 09:00-12:00 и от 13:00-16:00 ч.
Класирането за стипендии е по специалности, по низходящ ред на успеха на кандидатите. Класирането за награди ще се извършва на ниво факултет. Размерът на месечната стипендия е 120 лв., стипендии се отпускат за срок от 5 месеца. Наградата е еднократна, в размер на 200 лв.